KAIKKI MITÄ
KEILAAJA TARVITSEE

USEIN KYSYTTYÄ :: PALLON HUOLTO

KEILAPALLON HUOLTO

Keilapalloa kannattaa huoltaa siinä missä autoakin. Hyvin huollettuna keilapallon käyttöikä pitenee huomattavasti. Hoitamaton keilapallo menettää ominaisuuksiaan merkittävästi.

KEILAPALLON PUHDISTUS

Säännöllinen pallon puhdistaminen asianmukaisilla puhdistusaineilla hidastaa pallon kitkaisuuden katoamista. Pallo olisi hyvä puhdistaa puhdistusaineella mieluiten joka keilailusession jälkeen, jotta mahdollisimman vähän öljyä ja nimenomaan öljyn mukana tulevaa likaa ehtii imeytyä pallon pinnan sisään.

Pyyhkeen käyttö pelin ja harjoitusten aikana on erittäin suositeltavaa. Pyyhettä käytettäessä pysyvät myös kädet kuivina ja puhtaina, jolloin sormivammojen syntyminen vähenee. Mikrokuituinen pyyhe on tehokkaampi kuin tavallinen froteepyyhe. Tehokkaimpia tuotteita pallon pinnan puhdistamiseen kesken pelin ovat eri valmistajien nahkapohjaiset liinat eli Shammyt. Näillä lähtee öljy hyvin myös uretaanipallojen pinnoista.

PALLON PINNOITUS JA KIILLOTUS

Kun reaktiivipallon pinta on kulunut ja naarmuuntunut, voi sen pinnoittaa. Pinnoituksessa pallon pintaa hiotaan eri karkeuksia olevilla vesihiomapapereilla. Lopuksi pallo joko kiillotetaan tai jätetään himmeäpintaiseksi käyttötarkoituksesta riippuen. Pinnoittamalla pallo saadaan lähestulkoon uuden näköiseksi. Pinnoittamalla pidennetään pallon ikää, mutta harvemmin sen ominaisuudet palautuvat täysin uuden pallon ominaisuuksien kaltaisiksi.

PALLON PINNAN HIMMENNYS

Mitä himmeämpi/karkeampi pinta pallossa on, sitä aikaisemmin ja tasaisemmin se ottaa rataan kiinni. Himmeät pallot ovat parhaimmillaan runsaalla öljyllä ja/tai kovalla heitolla. Osa palloista tulee tehtaalta himmeäpintaisina. Kun niillä keilataan, ne ajan kanssa kuitenkin kiillottuvat. Pallon pinnan himmentäminen takaisin alkuperäiseksi onnistuu parhaiten Abraloneilla. Ne ovat vesihiomapapereilla päällystettyjä hiontatyynyjä, joita on myytävänä hyvin varustetuissa pro shopeissa. Niitä on eri karkeuksia. Nykyään pallotehtaat ilmoittavat pallojensa pinnan viimeistelyyn käytetyn Abralonin karkeuden omilla kotisivuillaan aina kyseisen pallon kohdalla. Heittäjästä kuitenkin aina riippuu onko juuri se tehdaspinta hänelle hyvä vai olisiko joko kiiltävämpi tai himmeämpi parempi.

KEGEL REVIVE

Spraypullossa oleva puhdistusaine nimenomaan reaktiiviuretaanpalloille. Se poistaa likaa ja öljyä sekä palauttaa takaisin pallon alkuperäistä kitkaisuutta. 

storm_shammy.jpgrevive.jpgAbralonit.jpg